Madridi në Spanjë ndalon përdorimin e makinave personale

Rays of traffic lights on Gran via street, main shopping street in Madrid at night. Spain, Europe.

Madridi i Spanjës po ndërmerr një hap të rëndësishëm, atë të eleminimit të makinave personale nga kryeqyteti deri ne vitin 2025.

Qeveria ka thënë se ky plan është krijuar me qëllim për të ulur nivelin e ndotjes në Madrid, i cili ka arritur shifra të rrezikshme.

Kthimi i bulevardit të qendrës së Madridit në një zonë pedonale është pjesë e një plani më të madh që konsiston në eleminimin tërësor të makinave personale nga qyteti.

‘’Gran Via” është ndërtuar në vitin 1910 dhe është një rrugë tepër e ngarkuar me 6 korsi që kalon mespërmes qyetit. Ndaj, plani për ta kthyer atë në zonë pedonale duket e rëndësishme.

Pin It