Makineria që lexon mendimet tuaja

mind-readingg_1024

Shkencëtarët janë duke bërë hapa drejt leximit të mendimeve tuaja dhe vënien e tyre në një ekran për t’u parë nga të gjithë.

Një ekip nga Universiteti i Oregonit ka ndërtuar një sistem që mund të lexojë mendimet e njerëzve me anë të skanimit të trurit dhe më pas rikonstrukturon fytyrat e vizualizuara në kokat e tyre.

“Ne mund të marrim kujtesën e dikujt, e cila zakonisht është diçka e brendshme dhe private dhe mund ta tërheqim atë nga truri i dikujt,” tha një pjesëtar i ekipit, neuroshkencëtari Brice Kuhl.

Pin It