Merkel mbështet emigrantet

download

Edhe pse ndaj saj janë drejtuar një valë kritikash për mbështetjen ndaj refugjatëve Anglea Merkel duket se nuk do të heq dotë nga qëndrimi i saj.

Ajo ka thënë për gazetërt se nuk i mirëpret deklaratat e disa zyrtarvëe të cilët shprehen se muslimanët nuk mund të hyjnë në vendin tonë.

Ajo theksoi se deklaratat e tilla nuk janë në pajtim me vlerat themelore evropiane si dhe lirinë e fesë.
“Nuk do të ndryshojmë qëndrim në lidhje me emigrantët pavarësisht rritjes së partive të ekstremit të djathtë” tha Merkel

Për Merkel Unioni Kristian Demokrat do të vijojë t’i qëndrojë besnik qasjes së tij .

Pakënaqësia në radhët e qytetarëve gjermanë në lidhje me politikat pro-strehimit të azil-kërkeusve është reflektuar edhe në rezultatet e zgjedhjeve rajonale që u mbajtën gjatë vitit të shkuar.

Shifrat treguan se partia e ekstremit të djathtë rritje të konsiderueshme, ndërkohë Unioni Kristian Demokrat kishte pësuarrënie.

 

Pin It