“Mëshira është baza e moralit”- Artur Shopenhauer

Talenti godet një objektiv që askush tjetër nuk mund ta godasë; Gjeniu godet një objektiv që askush tjetër nuk mund ta shohë.

Fytyra e njeriut si rregull thotë më shumë gjëra dhe më interesante se goja e tij, sepse është një përmbledhje e gjithçkaje që goja e tij nuk do ta thotë kurrë, në atë që është monogram i të gjitha mendimeve dhe aspiratave të këtij njeriu.

Mëshira është baza e moralit.

Ngaqë njerëzit nuk kanë mendime me të cilat të merren, ata merren atëherë me kartat, dhe përpiqen dhe të fitojnë të holla e njëri tjetrit. Idiotët!

Muzika është melodia teksti i së cilës është bota.

Njerëzi e Mëdhenj janë si shqiponja, dhe për të ndërtuar folenë e tyre iu duhet një vetmi e madhe.

Unë kurrë nuk kam njohur shqetësim sa kur një orë lexim nuk më ka qetësuar.

Këmbëngulja është rezultat i vullnetit për të detyruar veten të futet në hapësirën e intelektit.

Pin It