“Mos u duk shumë i ditur, lutu. Njerëzoje të folurit tënd, dhe fol për t’u kuptuar”/ Molieri

Njeriu i urtë është superior ndaj çdo fyerje që mund t’i bëhet, dhe përgjigja më e mirë për sjelljet e këqija, është durimi dhe vetëpërmbajtja.

Gjithçka që nuk është prozë ​​është poezi, dhe gjithçka që nuk është poezi është prozë.

Qëllimi i komedisë është korrigjimi i veseve të njerëzve

Mos u duk shumë i ditur, lutu. Njerëzoje të folurit tënd, dhe fol për t’u kuptuar.

Çdo akt i mirë është bamirësi. Pasuria e vërtetë e njeriut është mirësia që ai në këtë botë ka bërë për miqtë e tij.

Vlerësimi duhet të bazohet në parapëlqim: nëse vlerëson lart gjithçka, do të thotë se nuk vlerëson asgjë.

Gramatika di si t’i kontrollojë edhe mbretërit.

 

 

Pin It