NASA është duke investuar në aeroplanët elektrik

all-of-those-steps-are-part-of-an-overall-roadmap-to-build-hybrid-electric-jets-that-could-be-sold-commercially

NASA ka projektuar një plan 10 vjeçar për të prodhuar aeroplanë elektrik.

Janë projektuar 43.5 milion dollar deri në vitin 2020.

Fillimisht NASA do projektojë dhe do krijojë disa aeroplanë ekologjikë dhe më pas pritet të punohet për modelin X-57, i cili do të jetë një aeroplan i vogël i cili funksionon vetëm me elektricitet.

X-57 do të jetë relativisht i vogël dhe do të funksionojë me 6 motorrë.

Ky aeroplan do të dizajnohet fillimisht për provë, në mënyrë që të hapë rrugën për projektimin e aeroplanëve më të mëdhenj Brenda 10 vjeçarit të planifikuar.

nasa-is-first-building-a-small-entirely-electric-plane-called-the-x-57-it-plans-on-completing-the-plane-in-just-under-four-years nasas-10-year-plan-revolves-around-designing-and-building-the-x-series-a-line-of-environmentally-friendly-airplanes-it-has-already-committed-435-million-through-2020-for-the-project nasa-will-then-take-that-same-plane-and-make-some-other-small-changes-for-phase-three-of-the-x-series-project

Pin It