Ndërtesa e luleve në Saigoni

Saigoni është një qytet i dendur me popullsi, por plot me bimë të mbjella në çdo hapësirë banimi ku ka qenë e mundur në ballkone, dritare dhe oborre.

Kjo ndërtesë është projektuar nga kompania vietnameze “Vo Trong Nghia”,e cila zë shumë pak vend  (vetëm 3.7 metra e gjerë) dhe duket tepër funksionale.

Brenda kësaj shtëpie drita depërton që nga dyshemeja prej druri e deri në tavan, ndërsa muret anësore dhe ato të brendshme janë të ndërtuar prej druri e guri.

Siç do ta kuptoni dhe nga fotot e mëposhtme bimët janë një pjesë e rëndësishme e shtëpisë gjë e cila e bën edhe të veçantë.

fasada-green2

fasada-green7

fasada-green8

fasada-green9

fasada-green1

fasada-green11

fasada-green14

 

Pin It