Ndërtohet tuneli nënujor 5 km në brigjet e Bosforit

247035

Pjesa europiane dhe ajo aziatike e Turqisë do të lidhen përmes tunelit të parë nënujor të Bosforit.

Tuneli është i gjatë rreth pesë kilometra në dy nivele, pritet që t’i shkurtojë qytetarëve turq rreth 45 minuta udhëtim.  Sipas të dhënave parashikohet që në tunelin e parë nënujor të kalojnë rreth 120 000-130 000 automjete në ditë.

Punët për ndërtimin e tunelit kanë nisur në vitin 2004, mirëpo përfundimi i tij është vonuar nga zbulimet arkeologjike

247036

eurasia5

Pin It