Ndryshon ligji i mbetjeve, shoqëria civile rol monitorues

new-recycle-center-078-800x533

Ligji për importin e mbetjeve do të ndryshojë në tre pika të rëndësishme. Ndryshimet ligjore do të prekin nenin për rolin e shoqërisë civile, duke i dhënë kësaj fonde për të ndjekur monitorimin e importit.

Po ashtu ligji përcakton kuotat kufizuese për kompanitë e riciklimit për sasinë e importeve, si dhe detyrimin e bashkive për të ndarë mbetjet që në burim.

Ndryshimet në ligj vijnë pas kthimit të dekretit nga Presidenti Nishani dhe protestave të shoqërisë civile.

Pin It