Në cepin e harruar të botës ku koha ka ndalur!

Koha duket se ka ndalur në korridorin Wakhan, një cep i harruar i Afganistanit.

Disa fise jetojnë në peizazhe krejt të pabanueshme, por ia kanë dalë me sukses. Janë rreth 12 mijë banorë në pjesën verilindore të vendit, të cilët jetojnë në mënyrë të ngjashme me paraardhësit e tyre shekuj më parë. Jeta mbështetet kryesisht tek kafshët.

Një fotograf francez i vizitoi ata së fundi dhe gjeti një mikpritje të madhe tek nomadët, pavarësisht mungesës së burimeve dhe kushteve të vështira.

Projekti i tij në Wakhan synon të paraqesë bukuritë dhe thjeshtësinë e këtyre kulturave të lashta që mbeten të panjohura për pjesë të tjera të botës.

“Për shumicën e fshatarëve, kjo ishte hera e parë që ata në fakt panë imazhin e tyre në fotografi”, tha ai.

“Paraqitja e imazhit ka shkaktuar gëzim dhe të qeshura me ditë të tëra”, vijoi. Sigurisht nuk bëhet fjalë për telefona, televizorë apo mjete të tjera teknologjike.

2e4cc6a200000578-0-image-a-62_1447152904444 2e4cc6cc00000578-0-image-a-27_1447152705665 2e4cc6ff00000578-0-image-a-52_1447152819187 2e4cc9e400000578-0-image-a-37_1447152746138 2e4cc55400000578-0-image-a-80_1447152970145 2e4cc61600000578-0-image-a-55_1447152830273 2e4cc64100000578-0-image-a-18_1447152669778 2e4cc69400000578-0-image-a-78_1447152965819 2e4cca5300000578-0-image-a-76_1447152960268 2e4cca7700000578-0-image-a-41_1447152761247 2e4cca8900000578-0-image-a-38_1447152753803 2e4ccb0600000578-0-image-a-22_1447152687694 2e4cdd4c00000578-0-image-a-15_1447152662266

/Spektrum/

Pin It