Në fund të 2016-tës më shumë se gjysma e botës do të jetë online

 

found-online

Një raport i Unionit ndërkombëtar telekomunikues të Kombeve të Bashkuara thotë se deri në fund të 2016-tës pothuajse gjysma e popullatës botërore do të jenë në kontakt më shumë me internetin, pasi telefonat dhe pajisjet e tjera që ofrojnë shërbim interneti po rritet.

Nga raporti i Agjensisë së KB-së del se në vendet e zhvilluara përdorin internet 80% e banorëve, vendet në zhvillim përdorin 40 % ndërsa shtetet me zhvillim të dobët 15%.

Thuajse se 3,9 miliardë njerëz janë në mungesë të internetit, ndërkohë Agjencia tha se deri në fund të këtij viti do të kenë akses 3,5 miliardë njerëz.

“Në vitin 2016 njerëzit më nuk shkojnë në Internet, ata janë në Internet. Përhapja e 3G dhe e 4G, rrjetet në mbarë botën ka sjellë në Internet, gjithnjë e më shumë njerëz”, thuhet në raport.

 

Pin It