Nga këto dy rrugë, cila është zgjedhja jote? 

Bota është harmoni, veç ne mund ta shohim si rrëmujë
Ndal, ki durim se sado të jetë uji i pastër, ndryshku nuk hiqet me ujë
As errësira me errësirë nuk hiqet, as flaka në flakë nuk digjet
Sado të ketë ujë e diell, fara e pemës nuk bëhet frut për një çast,
E largësia ekziston veç atëherë kur zemrat nuk janë bashkë
Por mos lejo që zemrat nëpërmjet dashurisë t’i vrasim
E as vuajtjet nëpërmjet shpresave t’i zgjasim
Se kështu do ta shthurim botën të cilës i përkasim
Piano veç tasteve të bardha, ka edhe tastet e zeza
Në melodinë e jetës dëshpërimet i veshim me shpresa
Po nëse shpresa dhe dëshpërimi të hedhin në greminën e njëjtë të kësaj bote,
Më thuaj nga këto dy rrugë, cila është zgjedhja jote?

-Fatmir Muja

Pin It