NGJYRA TË NDRYSHME

cordoba-stained-glass_95237_990x742

FOTO E DITËS
(11 korrik 2016)
Rrezet e diellit deportojnë përmes dritareve të qeltqta shumëngjyrëshe të Xhamisë-Katedrales së Kordobas duke formuar nëpër mure reflektime me ngjyra të larmishme. Kjo ndërtesë unike në Spanjë është një shembull i rëndësishëm arkeologjik i ndikimeve të krishtera dhe myslimane: Ishte një xhami në shekullin e tetë, gjatë periudhës së pushtimit Moorish, por u shndërrua në një katedrale të krishterë në shekullin e 13-të.

(Foto e përzgjedhur nga National Geographic)

‪#‎foto_e_dites‬ ‪#‎spektrum‬

www.spektrum.al

Pin It