Ngrihet në Hagë Institucioni Gjykues i Posaçëm i Zhvendosur i Kosovës

auto_gjykata1431007347

Një gjykatë e posaçme do të ngrihet në Hagë për të trajtuar krimet e kryera gjatë luftës së Kosovës. Në një deklaratë thuhet se gjykata do të shqyrtojë krimet e dyshuara të kryera nga Ushtria Çlirimtare e Kosovës kundër pakicave etnike dhe kundërshtarëve politikë.
Emri zyrtar i tribunalit do të jetë Institucioni Gjykues i Posaçëm i Zhvendosur i Kosovës dhe do të financohet nga Bashkimi Evropian.

Pin It