Nishani dekoron kryeparlamentaren italiane me medaljen “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”

nishani-boldrini

Presidenti i Republikës, Bujar Nishani, vlerësoi veçantë Kryetaren e Dhomës së Deputetëve të Parlamentit italian, Laura Boldrini, me dekoratën e lartë “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”.

Motivacioni i përshkruar nga Presidenti i Republikës numëron disa nga kontributetet e Boldrinit për Shqipërinë dhe popullin shqiptar:

“Për kontributin e jashtëzakonshëm dhënë në çaste të vështira për kombin shqiptar gjatë viteve 1997-1999 si përfaqësuese e UNHCR-së në viset verilindore të Shqipërisë: në Kukës, Has, Tropojë si dhe në Kosovë; për bashkëpunimin e suksesshëm dhe shembullor me autoritetet vendore si dhe ato ndërkombëtare të UNHCR-së, në përballimin e pasojave katastrofike të krizës së të shpërngulurve shqiptarë, të cilët u shpëtuan nga spastrimi etnik i regjimit të Milosheviçit; si dhe për kontributin e çmuar në përparimin e marrëdhënieve dypalëshe mes Republikës së Italisë dhe Republikës së Shqipërisë, në mënyrë të veçantë në atë të dimensionit parlamentar, të cilat përfaqësojnë denjësisht modelin e marrëdhënieve tradicionalisht të shkëlqyera mes dy fqinjëve në brigjet e detit Adriatik dhe Jon”.

Gjatë takimit mes tyre Nishani dhe Boldrini i kushtuan një vëmendje të veçantë edhe krizës së refugjatëve dhe implikimit të saj në politikat dhe sigurinë e Evropës.

Kreu i Shtetit përshëndeti gjithashtu vendimin e marrë mes drejtuesve të të dy parlamenteve për të arritur një marrëveshje ndërinstitucionale për forcimin e bashkëpunimit dhe të koordinimit mes tyre, në funksion edhe të mbështetjes së afrimit sa më të shpejtë të Shqipërisë dhe të vendeve të tjera të Ballkanit me Bashkimin Evropian.

Pin It