Njerëzit që dëgjojnë tingullin e përtypjes së ushqimit, hanë më pak!

Një hulumtim i ri i bërë në Birmingem ka treguar që njerëzit të cilët janë duke ngrënë dhe dëgjojnë vetëm tingullin e përtypjes së ushqimit, hanë më pak ushqim.

Hulumtuesit kanë bërë tri eksperimente në mënyrë që të tregojnë forcën e asaj që e kanë quajtur “efekti kërcëllues”.

Në eksperimentin e parë, p.sh., personat kanë dëgjuar muzikë të zhurmshme nëpërmjet kufjeve dhe vetvetiu kanë ngrënë petulla më shumë nga ata persona të cilëve u janë lëshuar tinguj të qetë.

Tingulli është pjesë shumë e rëndësishme e ushqimit, mirëpo roli i tij preciz qëndron në atë që akoma nuk është hulumtuar mjaft.

Rezultatet e këtij hulumtimi vetëm janë lidhur me ato të vitit 2007, të cilat kanë zbuluar që njerëzit të cilët janë të shqetësuar hanë më shumë e ata të cilët nuk kanë shumë brenga.

Pin It