Njerëzit që jetojnë në zonat rurale janë më të lumtur se banorët e qytetit

Njerëzit që jetojnë në zonat rurale janë më të lumtur sesa banorët e qytetit. Kështu thonë studimet e fundit të realizuara në Kanada, në të cilin u analizuan 400 mijë njerëz duke përdorur një shkallë për të njohur shifrat e lumturisë.

Qytetet kanë paga më të larta, nivele të arsimit të lartë dhe norma më të ulëta të papunësisë. Megjithatë, kjo nuk nënkuptonte asgjë në kuptimin e gëzimit: njerëzit që jetonin në fshat ishin mesatarisht tetë herë më të lumtur sesa njerëzit në zonat urbane, zbuloi studimi..

Studiuesit thanë se nga studimet gjetën zanafillën e rëndësisë së pamohueshme të komuniteteve të forta mbi izolimin social.

Pin It