Njihni Maltën, vendin më të vogël në Bashkimin Europian

Turistë të shumtë e vizitojnë Maltën, por ka dhe gjëra që nuk i dini rreth vendit më të vogël në  Bashkimin Europian.

Ja 5 fakte interesante që duhet të dini për Maltën.

1- Republika e Maltës është një grup prej shtatë ishujsh mesdhetarë, ku vetëm tre prej tyre janë të banuara.

2- Malta është cilësuar si vendi më i vogël i Bashkimit Europian si nga sipërfaqja ashtu edhe nga popullsia.

3- Ka më shumë njerëz me origjinë malteze në Australi se sa në Maltë.

5- Gjuhët zyrtare të Maltës janë anglishtja dhe gjuha malteze, e cila dikur kishte dialekt arab.

Pin It