Njihuni me iriqin që zhbllokon telefonat iPhone

3aa8896100000578-0-image-a-24_1479837478221-636x356

Ju mund të mendoni që siguria e telefonave iPhone është e lartë dhe askush përveç jush nuk mund të futet, në fakt gaboheni. Së fundmi iriqi i quajtur Sashimi arrin të zhbllokojë një telefon iphone duke kaluar përmes sensorit TouchID.

Sipas kësaj shkencëtarët thonë se skanimi i gjurmëve të gishtave nuk ka sigurinë që ne mendonim.

“Ne mund të presim shumë nga biometria, por asnjë sistem sigurie nuk është perfekt,” tha Anil Jain, Prof.shkence kompjuterike në Universitetin e Michigan, i cili përdori një kopje të gjurmëve të gishtave të pronarit me bojë dixhitale për të ndihmuar policinë të hapte një smartphone”.

Pin It