Nxënës në moshën 68 vjeçare, vullnet i hekurt për t’u realizuar  

Mosha nuk është pengësë kur ke ëndrra të medha. Një 68 vjeçar nga Nepali i quajtur Durga Kami është nxënësi më i vjetër në botë. Ai skishte mundur të shkollohej në moshën e duhur për shkak të varfëria së skajshme. Ai na mëson se vullneti i fortë e besimi të ndihmojnë t’ia dalësh. Por tani , si një baba i gjashtë fëmijëve dhe gjysh i tetë nipërve dhe mbesave, ai shkon në shkollë, gjashtë ditë në javë. E gjithë kjo, ndodhi pas vdekjes së gruas së tij, kur Durga Kami thotë se ju ndryshua jeta. Ai thotë se dëshiron të mësoj deri në vdekje, duke shtuar se veprimi i tij do t’i inkurajonte të tjerët të shkollohen, pa marrë parasysh se çfarë moshe janë.

 

Nxënësi më i vjetër në botë është 68 vjeç (Foto)

 

Pin It