Ose duku siç je, ose bëhu siç dukesh!/ Hz. Mevlana

Bëhu si ujvarë në bujari dhe ndihmë!

Bëhu si diell në dhembshuri dhe mëshirë!

Bëhu si natë për t’i mbuluar të metat e të tjerëve!

Bëhu si i vdekur në nervozizëm dhe zemërim!

Bëhu si dhé në thjeshtësi dhe përulësi!

Bëhu si det në mirëkuptim!

Ose duku siç je, ose bëhu siç dukesh!

Hz. Mevlana

Pin It