Pickimi që nuk më zbraps!

Një burrë duke ndenjur buzë një liqeni, sheh në ujë një akrep që po përpiqej të dilte prej ujit. Kështu ai vendos që ta ndihmojë duke i zgjatur gishtin akrepit, por ai ia pickon gishtin burrit. Ai ia zgjat përsëri gishtin në përpjekje për ta shpëtuar, por akrepi përsëri e pickon atë.

Një kalimtar që po kalonte aty pranë dhe e pa ngjarjen i thotë: “A nuk e shikon që akrepi vetëm po të pickon? Ç’përpiqesh kot ta shpëtosh?” Por burri i mençur ia kthen: “Të pickuarit, është një cilësi që karakterizon akrepin, ndërsa unë jam njeri dhe kam në karakter dhembshurinë dhe dashurinë. Vetëm pse akrepi është i tillë, të heq dorë unë prej karakterit tim?”

Pin It