Pini duhan kur bën ftohtë? Pasoja të tmerrshme për trupin

duhan

Dihet tashmë nga të gjithë se pirja e duhanit është e dëmshme për shëndetin. Studimet e fundit tonë se  nëse pihet duhan  në mot të ftohtë, pasojat  mund të jenë edhe më katastrofike.

Kjo lidhet me fakti se i ftohti shton dëmin e cigares.Shumë njerëz thonë se kur temperatuart janë të ulëta, e sidomos nën zero, nuk munden që të pinë cigare. Nisur nga këto kontatime, është shtruar pyetja se, pse duhani në mot të ftohtë mund të ketë pasoja shumë më të rënda sesa në gjendjen e zakonshme.

Sipas analizuesve të kësaj gjendje, shkak është moti i ftohtë. Ndikim në këtë gjendje ka edhe temperatura normale e lëkurës, e cila është 35 gradë celsius.Konsumimi i duhanit në ambiente të ftohta ndikon tek enët e gjakut, duke bërë që temperatura e trupit të ulet në 27 gradë nëse qëndroni për shumë kohë.Ngushtimi i enëve të gjakut të shkaktuara nga tymi i duhanit, bën që gjaku të ridrejtohet automatikisht në zemër dhe të rritë presionin e gjakut, çka e dëmton dukshëm shëndetin.

Pin It