Platacionet e çajit në Kyoto, Japoni

Japonia njihet si vendi që prodhon çaj të gjelbër me shije të veçantë, paksa të hidhur, që mbush trupin me energji, po ashtu ka dhe efekte qetësues për trupin dhe mendjen e njeriut.

Nëse doni të dini sesi prodhohet  çaji, konkretisht  “sencha”, “genmaicha” apo “matcha”, para se të arrijnë në raftet e shitoreve atëher ë duhet të vizitoni Wazukan, në Kyoto.

Gjatë këtij udhëtimi do të mësoni për kulturën japoneze të çajit dhe do të vizitoni fushat ku  kultivohet çaji unikat në botë.

Në fund të udhëtimit katërditor do të vizitoni shtëpinë e çajit ku mund të shijoni çajin e freskët të sapovjelur.

 

caji-japoni-012

caji-japoni-014-1024x752

caji-japoni-005-1024x682

caji-japoni-006

caji-japoni-001-1024x768

caji-japoni-008-1024x678

caji-japoni-003-1024x685

caji-japoni-010

Pin It