Poezia më e gjatë në botë nga Jose Rumanzo nga Ekuadori

1-2

Poezia më e gjatë në botë është shkruar nga shkrimtari Jose Rumanzo nga Ekuadori.

Ajo u përfundua pas 30 vitesh punë dhe u quajt “Perusia”.

Poezia flet për botën dhe ardhjen e fundit të saj dhe përbëhet nga 7 volume, me 5000 mijë faqe dhe nga 230 000 rrjeshta. Pas tij vjen, Komediani Dante Aligheri, me Komedine Hyjnore. Afersisht 30 000 reshta.

 

Pin It