Prindër, mos i lini fëmijët të ndjekin lajme

Shëndeti mendor është i rëndësishëm për zhvillimin psikologjik të fëmijëve.

Televizori është një nga mjetet që ndikon në zhvillimin e këtij shëndeti, konkretisht lajmet.

Studimet thonë që gjatë transmetimit të lajmeve jepen informacione të ndjeshme me vrasje, dhunë, të cilat shkaktojnë frikë, ankth, panik dhe dëshpërim te fëmijët.

Prindërve ju rekomandohet që të mos i lënë fëmijët e tyre të ndjekin lajme. Fëmijët nuk duhet të jenë të pranishëm në ato minuta pasi efektet e lajmeve mund të jenë afatgjata në shëndetin e tyre mendor.

Pin It