Profesionet që ju bëjnë të shtoni në peshë

Një studim i ri i zhvilluar online nga Harris Interactive, tregon se profesione të ndryshme me nivel të lartë stresi ju bëjnë të shtoni në peshë. Ja cilat janë ato.

1. Guidë udhëtimi

Këta njerëz duhet të bëjnë gjithçka që të kënaqin klientët gjatë planifikimit të një udhëtimi. Përveçse mund të kenë shije krejt të ndryshme nga klientët, duhet të qëndrojnë ulur për disa orë.

2. Avokatët

Në këtë fushë, stresi është gjëja më e zakontë. Të ushqehesh vetëm për të larguar gjëndjen e stresit është një praktikë e zakonshme në ktë profesion.

3. Punonjësit social

Në këtë rast, orët e qendrimit ulur ndikojnë më tepër se gjithçka. Shpesh herë, punonjësit social, edhe ushqimin e hanë duke punuar, ulur, përpëra kompjuterit.

4. Mësuesit

5. Artistët, dizenjuesit, arkitektët

Këto lloj punësh nuk njohin orar dhe as regjim ushqimor. Hanë kur kujtohen, kur duan dhe punojnë gjithashtu pa orare.

6. Puna në administratë

E dini të gjithë që puna në administratë nuk të bënë të lëvizësh nga vendi. Stresin nuk po e përmendim sepse ndryshe nga e njëjta punë në vendet jashtë, këtu nuk jemi të sigurt nëse punonjësit e administratës stresohen.

7. Shkencëtarët

Eshtë pak a shumë i njëjti regjim me atë të artistëve.

8. Policët

Thuhet se ky është profesioni më stresues nga të gjithë prandaj ushqimi është thjeshtë mënyrë për të luftuar stresin.

9. Agjentët e marketingut dhe marrëdhëniet me publikun

10. Specialistët e IT

Aq shumë orë sa kalojnë përpara kompjuterit, nuk është çudi!/Living/

Pin It