“Profeti”/ Aleksandër Pushkin

Aleksandër Pushkin është një prej poetëve më të mëdhenj në gjuhën ruse, i cili ka shkruar poezinë e quajtur “Një pjesë nga Kurani” dhe gjithashtu poezinë “Profeti” në të cilën ai shkruan:

“Zëri i shenjtë më arriti në vesh në atë frymë – Vëre Profetin- Kuptoje dhe ngrihu- Çdo gjë që dëshiroja, ajo të bëhet, Mos u largo prej meje-Kalo në zemër të shkretëtirës dhe detin e gjerë- Dhe me fjalë digj zemrat e njerëzve.”

Pushkin i cili padyshim konsiderohet poeti më i madh rus dhe themeluesi i letërsisë moderne ruse, shpeshherë në letrat e tij ka vlerësuar fenë e pastër Islame dhe Profetin e nderuar të Islamit (s.a.s).

Pin It