Pse duhet të flini në krahun e djathtë ?

 

fjetja-ne-anen-e-majte

Pozicioni i gjumit  është  një faktor shumë i rëndësishëm për shëndetin fizik dhe mendor tuajin.

Nëse flini në anën e djathtë, atëhërë  ju po e bëni gjumin si duhet. Kjo sepse të fjeturit në këtë pozicion ka shumë të mira shëndetësore si tretje më të shpejtë të ushqimit, mënjanim të dhimbjeve të shpinës e madje është mirë edhe për zemrën.

Sipas mjekësisë “Ayurvedic” janë disa arsye se pse gjumi në anën e djathtë është më i mirë.

Fjetja në krahun e djathtë  forcon sistemin limfatik, përmirëson sistemin tretës,është më mirë për zemrën ,është ideale për gratë shtatzëna  si dhe  lehtëson dhimbjet e shpinës .

Pin It