Pse është e rëndësishme të keni miq ?

 

Miqtë gjithmonë të japin ndjesinë e mirë dhe qetësinë e duhur. Studiuesit kanë zbuluar se njerëzit që kanë shumë miq, i kalojnë më lehtë dhimbjet e tyre, pasi shoqëria rritë endorfinet dhe këto veprojnë më pas si qetësues natyral.

Miqtë që ju qëndrojnë afër dhe ju mbështesin në çdo situatë janë më të mirët, dhe tani hulumtuesit kanë gjetur se ata kanë edhe një tjetër efekt në atë se si e përjetoni dhimbjen gjithashtu.

Në veçanti, endorfinet janë pjesë e dhimbjes sonë dhe studime të mëparshme kanë sugjeruar se endorfinet promovojnë lidhje sociale si tek njerëzit ashtu edhe tek kafshët. Një tjetër teori thotë se marrëdhëniet sociale forcojnë emocionet pozitive kur endorfinet prekin receptorët në tru.

Pin It