Puna me shtiza, ilaçi i ankthit dhe depresionit!

Një studim thotë që të mund të shërohesh nga depresioni, ankthi dhe dhimbjet kronike duke bërë vetëm një gjë, ajo është puna me grep ose puna me shtiza.

Studimi i ri ka zbuluar se të punosh me shtizë ndihmon për të larguar ankthin, depresionin dhe dhimbjet kronike.

Si pjesë e një eksperimenti u morën plot 1000 gra që merreshin me thurje dhe 1000 të tjera që nuk merreshin me ‘këtë sport’. U zbulua se ata merreshin me thurje ishin 30- 50 % më pak të rrezikuar nga sëmundjet e zemrës, kishin presion normal të gjakut dhe qetësi shpirtërore.

Pin It