Pyjet nën administrimin e bashkive, Koka: Mundësi zhvillimi ekonomik

puje

Nga data 1 janar 2017 shitja e druve të zjarrit do të jetë ekskluzivitet i njësive administrative lokale. Ministria e Mjedisit ka udhëzuar 61 kryebashkiakët e vendit që t’i japin prioritet furnizimit me dru.

Ministri Lefter Koka ftoi kryetarët e bashkive të bëjnë kujdes në menaxhimin pyjeve dhe kullotave, si aset i vyer ekonomik.

Sipas tij administrimi i mirë i këtyre pasurive natyrore ndikon në nxitjen e punësimin, fuqizimin e ekonomisë lokale, zhvillimin e turizmit dhe në zbutjen e efekteve nga ndryshimet klimatike, si parandalimin e erozionit dhe përmbytjeve.

Pin It