Qeveria rrit pagat për mësuesit mjekët dhe infermierë

Qeveria parashikon rritjen e pagave për punonjësit e arsimit dhe shëndetësisë vitin e ardhshëm. Ministri i Financave dhe Ekonomisë, Arben Ahmetaj e deklaroi këtë gjatë mbledhjes në komisionin e Financave, teksa prezantoheshin projektligjet për buxhetin e vitit 2018. Ka qenë deputeti i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Edmond Haxhinasto, i cili pyeti ministrin nëse kjo rritje do të tejkalojë vlerën e inflacionit. “Të ardhurat për frymë rriten nëpërmjet rritjes ekonomike. Rishpërndarja është një nga elementet që individët mund të përfitojnë. Rritje sektoriale për arsimin dhe për shëndetësinë”, tha Ahmetaj.

 

 

Pin It