Rëndësia dhe përdorimi i mbetjes së kafesë

 

 

auto_llumiikafesf1474408682

Pasi ta keni pirë kafenë, mos e derdhni mbejtjen e saj. Shija e mirë dhe vlerat e rëndësishme shëndetësore nuk  janë të vetmet përfitime prej saj.

Mbetjet e kafesë janë shumë të rëndësishme nëse ju arrini që t’ipërdorni ato në të mirën tuaj.

Kemi dëgjuar dhe më përpara mbi rolin e madh që ka mbetja e kafesë për lëkurën tuaj por tani do ju njohim dhe me disa cilësi të tjera.

– Mbetjet e kafesë mund t’ipërdorni për kopshtin, si plehorganik.

– Nëse dy gota me mbetje të kafes i vendosim në një kovë me ujë përftojm një pleh të lëngët që shërben si ushqim për gjethet dhe lulet.

– Mbetjet e kafesë përdoren si insekticid për të mbrojtur kopshtin nga milingonat, kërmijtë dhe grabiqarët.

– Përdoret për të thithur aromat e rënda të ushqimeve duke e vendosur brenda frigoriferit.

– Është një pastrues i mirë për enët e kushinës.

Pin It