REVISTA

Kujdesi ndaj mjedisit, shembuj nga jeta e sahabeve

Kur Ebu Bekri, Halifeja musliman, nisi ushtrinë për luftë nën komandën e Usames, i porositi:”Mos ua prisni pemët dhe mos ...
Read More

Vajza më e dashur e Profetit (s.a.s), Fatimja (r.a)

Katër gratë e përkryera të vlerësuara nga Islami janë të mirënjohura nga muslimanët. Ato janë, Merjemi, nëna e Profetit Isa ...
Read More

…Sepse kam vendosur të shikoj vetëm të mirat e jetës!

Një e moshuar 90 vjeçare humbi të shoqin dhe vendosi që të shkonte në azil. Ditën që do transferohej në ...
Read More

Mesazhi ripërtëritës në kohë…

“O ju që keni besuar, përgjigjuni Zotit dhe të dë rguarit të Tij, kur ju ftojnë në ato gjëra që ju japin ...
Read More

Besimi buron nga dashuria e vërtetë

Aeroplani çante mes reve drejt destinacionit përfundimtar, ndërkohë që disa nga pasagjerët i kishte zënë gjumi, e të tjerë bisedonin ...
Read More

Letra e Abraham Lincoln për mësuesin e djalit të tij

Abraham Lincoln i ka shkruar një letër mësuestit të djalit të tij më 1 shtator 1830. Në të shkruhej: “Mësues ...
Read More

Të stolisesh me butësinë…

Butësia nënkupton të sillesh butë përmes të folurit dhe të vepruarit, të tregohesh i butë në përzgjedhjen e metodës, fjalëve, ...
Read More

Pikëpamja shkencore për Abdesin

– Bëhet nijeti (qëllimi), vendi i nijetit është zemra. – Thuhet Bismil-lah. – Lahen duart rreth shuplakës dhe mes gishtave ...
Read More

Mos u bëj gotë, bëhu liqen…

Një mjeshtër indian i moshuar, ishte lodhur nga ndihmësi i tij, i cili vazhdimisht ankohej për gjithçka. Një ditë ai ...
Read More

Dobia e kovës së shpuar…

Një herë e një kohë, ishte një zotëri dhe kishte në shtëpinë e tij një shërbëtor i cili mbushte çdo ...
Read More
Pin It