Rolls-Royce, anije që kontrollohet në distancë

1467041118rollsi

Objektiv i çdo kompanie globale është reduktimi i kostos së ofrimit të shërbimit dhe këtë parim ka patur ndërmend edhe Rolls-Royce, kur ka prezantuar projektin e vet për të ardhmen e transportit të mallrave përmes oqeaneve.

Bëhet fjalë për konglomeratin industrial (jo kompaninë e prodhimit të automjeteve) që thotë se ka gati projektin për të kontrolluar anijet me mallra në distancë, pa patur nevojë për ekuipazh në bord.

Duket më shumë si skenar i Star Trek, ku nga një dhomë e vogël mund të kontrollosh qindra anije në distancë, por Rolls-Royce e ka seriozisht dhe thotë se brenda dekadës do të ketë gati anijen e parë për transport mallrash që kontrollohet në distancë.

Konglomerati thotë se është duke kryer testime të vazhdueshme për sistemet dhe sensorët që do të përdoren për këtë.

Pin It