Sa orë po agjërojnë myslimanët gjatë Ramazanit?

Myslimanët në Islandë agjërojnë rreth 20 orë gjatë Ramazanit.

Gjatë verës dielli në Islandë perëndon në mbrëmje vonë dhe lind përsëri vetëm disa orë më vonë.

Ndërkohë në Pakistan dhe në Indi, myslimanët agjërojnë në nxehtësi përvëluese. Vendet që janë afër ekuatorit agjërojnë rreth 21 orë pa ushqim.

Ndërsa Argjentina, ka kohën më të shkurtër të agjërimit me vetëm 11 orë e 46 minuta.

Ndërkohë vihet re që Islami po përqafohet nga shumë njerëz anë e mbanë botës, deri më tani njihen rreth 1.4 miliard përkrahës në botë.

 

Pin It