Sa zgjat kujtesa e peshqëve të kuq?

eeee

Studiuesit kanë zbuluar se peshqit e kuq nxënë shpejt dhe janë të përpiktë në kohë, ata kanë një kujtesë e cila zgjat nga tre deri në pesë muaj.

Ata mësojnë të gjejnë topa, të shtyjnë leva dhe të zgjidhin rebuse. Megjithëse bëjnë një jetë të larmishme detare, peshqit e kuq u gëzohen edhe gjërave të zakonshme, si për shembull dinë me saktësi se kur vjen koha e ngrënies.

Gjithashtu ata janë peshqit dekorativë më të bukur në botë dhe për të prodhuar pigmentin portokalli ju duhet drita, pasi në errësirë do të zbeheshin.

 

maxresdefault

Pin It