Salar de Uyuni, pasqyra më e madhe natyrale në botë

Salar de Uyuni është rrafshina më e madhe e kripës e në të njëjtën kohë edhe pasqyra më e madhe natyrale në botë. Për shkak të nivelit të litiumit, kur bie shi pasqyra reflekton qiellin.  Dikur ka qënë liqeni Minchin, por me kalimin e kohës ky liqen është tharë. Në rrafshinë ka rreth 10 miliardë ton kripë dhe çdo vit njerëzit marrin rreth 25.000 ton.

1-jpg

28-jpg

salar-de_-uyuni_-original-1512

piles_of_salt_salar_de_uyuni_bolivia_luca_galuzzi_2006_a

maxresdefault

salar-de-uyuni

salar-de-uyuni-photo

salar-de-uyuni-17

salar-de-uyuni-18

salar-de-uyuni-7

salar-de-uyuni-4

salar-de-uyuni-8

Pin It