Sëmundja e rrallë e alergjisë së ujit

24716

Alergjia e ujit ose ose “aquagenic urticaria” është një rast shumë i rrallë sëmundjeje, por ekzistenca e saj është konfirmuar nga Bordi i Mbikqyrjes Mjekesorë. Deri në ditët e sotme kjo sëmundje ka infektuar vetëm 30 persona. Ky ërregullim shfaqet vonë në jetë dhe është si pasojë e ëekuilibrit hormonal që pason lindjen tek femrat.

Shkaku i alergjisë ndaj ujit mund të jetë sëmundja kronike e veshkave, mëlçisë, imunitetit të dobësuar, veçanërisht pas marrjes së antibiotikëve.

Përgjithësisht alergjiku ka skuqje, kruarja të lëkurës  kur ka kontakt të vazhdueshëm me ujin. Në këtë rast është e nevojshme për të kufizuar kontaktin e lëkurës me ujin e cila duhet të jetë jo më shumë se dy minuta.

Pin It