Shkencë: Zbulohet sekreti i një rinie të gjatë

auto_avokado1446245819

Avokado, brokoli dhe kastraveci të bëra bashkë, mendohet se është ilaçi i jashtëzakonshëm kundër plakjes. Kjo është ajo çka pretendojnë se kanë zbuluar shkencëtarët amerikanë

Por, ky zbulim deri tani ka dhënë efekt tek minjt dhe pritet që të ketë të njëjtin rezultat edhe te njerëzit. Kërkuesit kanë nisur tani një eksperiment me një grup të vogël njerëzit për atë që quhet NMN për të parë rezultatin. Te minjtë, ky përbërës rrit aktivitetin fizik, densitetin e kockave dhe përmirëson muskujt, sistemin imunitar, performancën e mushkërisë dhe shikimin. Kërkuesit nisën një kërkim të tillë pasi u zbulua se kafshët e moshuara prodhojnë më pak proteinë e quajtur NAD dhe kjo është përgjegjëse për efektet e plakjes.

Pin It