Shkrimtari amerikan George Saunders fitues i çmimit “Man Booker”

 

Shkrimtari amerikan George Saunders është fituesi i çmimit prestigjioz “Man Booker Prize”, për punën në romanin e zhanrit fiksion, “Lincoln in the Bardo”.

“Forma dhe stili i romanit të tij krejtësisht origjinal zbulon një tregim të mençur, inteligjent dhe thellësisht të lëvizshëm”, tha Barones Young, kryetare e panelit të jurisë. Rrëfimi për shpirtërat e bezdisshëm dhe të përhumbur në botën e përtejme të djalit të ri të Abraham Lincoln-it, paradoksalisht krijon një evokim të gjallë të personazheve që popullojnë këtë botë tjetër.

Pin It