Shpella 70.000 vjeçare në Bullgari, thjeshtësi e bukuri të rrallë

Me një histori 70.000 vjeçare të gdhendur në muret e saj,  shpella Devetashka në Bullgari ka  një bukuri e vërtetë në brendësi.

Shpella ishte zbuluar për herë të parë nga një udhëtar britanik më 1877. Më 1912, shpella ishte rizbuluar nga një shkencëtar lokal.

Ndryshe nga shpellat e tjera, kjo shpellë duket se ishte përdorur si një bazë sekrete ushtarake.

Arkeologët besojnë se shpella ishte shtëpi e njerëzve në kohën e Paleolitit, dhe se shumë artefakte janë në shpellë që e dëshmojnë këtë.

Fotografi George Palov e eksploroi këtë shpellë historike, duke e dokumentuar atë përmes disa fotografive të bukura. Aty ai gjeti mbetje të ndryshme, dyer të tuneleve dhe çka jo tjetër.

                       

Pin It