“Shpirti shërohet duke u shoqëruar me fëmijë” – Fjodor Dostojevski

“Mbi të gjitha, mos e gënje vetën. Njeriu i cili e gënjen vetën e tij dhe ju beson gënjeshtrave të tij vije në një pikë që ai nuk mund ta dalloj të vërtetën brenda tij, ose përreth tij dhe kështu humb respektin për vetën dhe të tjerët. Dhe duke mos pasur respekt ai ndalon së dashuri.”

“Shumica e palumturisë në botë është për shkak të hutisë dhe gjërave që i lëmë pa i thënë. ”

“Ju mund ta njihni një njëri nga duke e parë arsyet për të cilat ai qeshë, nëse ju pëlqen një njëri për të qeshurën e tij, mund të siguroheni se ai është njëri i mirë.” –

“Një zotëri i vërtetë edhe nëse humbë gjithçka që posedon nuk shfaqë emocione. Paratë duhet jenë aq larg një zotërie, saqë vështirë se mërzitet për to. ”

“Njëri është i dhënë ti numëroj problemet e tij, por ai nuk i numëron momentet e mira. Nëse ai i numëron momentet e mira ashtu si edhe i takon ta bëjë, do ta shihte se në jetën e tij ka mjaftë shumë lumturi.”

“Në mungesë të angazhimit me punë reale dhe të rëndësishme, burrat dhe gratë e humbin arsyen e ekzistencës. Ata bëhen të zymtë, të ngurtë dhe të çmendur.”

“Shpirti shërohet duke u shoqëruar me fëmijë.”

“Jeta pa shpresë është ndalim i të jetuarit.”

“Fuqia i është dhënë vetëm atij i cili guxon ta përulë vetën dhe ta ngritë prapë. Vetëm një gjë ka rëndësi, vetëm një, me pasë guxim.”

“Nevojitet më shumë se inteligjenca për të bërë një veprim inteligjent”

“Si mund të pretendoni se keni jetuar, kur nuk keni asgjë për të treguar.”

Pin It