Shqipëria vlerësohet si një destinacion tërheqës dhe me kosto të ulët

Processed by: Helicon Filter;

 

Në udhëtimin e tij, David Farley, një shkrimtar udhëtimesh me qendër në Berlin dhe Nju Jork, në një shkrim special dedikuar Shqipërisë, e përshkruan Shqipërinë si një nga kombet e vjetra të Europës, një ish- shtet komunist, i lirë e tërheqës.

“Tirana, kryeqyteti i saj, mund të kthehet fare mirë në një destinacion të ri për pushimet. Shqipëria, sikundër edhe më parë vende si Kroacia, Sllovenia, Bullgaria apo Rumania, synon të anëtarësohet në BE. Ka shumë amerikanë që nuk mund ta gjejnë këtë vend në hartë, por ka shumë arsye se përse duhet të vizitohet”, shkruan ai.

Për fillestarët, Shqipëria është një vend i admirueshëm që gjendet në Europë. Ka shumë plazhe të pazbuluara dhe peisazhe malore”, thekson Farley.

Tiranën ai e quan disi të ngjashme me Romën. “Duke shëtitur nëpër rrugët e Tiranës kam menduar se i ngjan pak Romës. Rrugët, godinat janë pak a shumë të stilit Italian të viteve 1920″.

Por, në qendër të rinjtë duket se kanë “rimarrë” qytetin, veçanërisht në zonën e quajtur blloku. Me vështirësi gjeta një restorant qe shërbente ushqime që ishin të gatuara me stil tradicional dhe kuptova se shqiptarët ende besojnë se gjërat e huaja janë më të mira. Nëse ka diçka që njihet si tipike shqiptarë është byreku apo bakllavaja, por në fakt janë me ndikim turk”, thote  ai.

“Provova diçka 100% shqiptare dhe kuptova se e ardhmja e vendit mund të jetë me e mirë” , përfundon shkrimtari.

Burimi: Agjencia Telegrafike Shqiptare

Pin It