“Shtëpia e pinguinëve “, zona më e mbrojtur detare në botë

pinguine

Delegatët nga 24 vende dhe Bashkimin Europian kanë rënë dakord që Deti Ross, në Antarktidë, e njohur ndryshe si ‘shtëpia e pinguinëve’ do të bëhet zona detare më e madhe e mbrojtur në botë.

1.57 kilometra katrorë të Oqeanit Jugor do të fitojnë mbrojtje nga peshkimi komercial për 35 vjet, shkruan “BBC”.

Ambientalistët kanë përshëndetur masën për të mbrojtur atë që thuhet ai ekosistemi më i pacënuar i Tokës detare.

Deti Ross, dhe shpatet e tij përbëjnë vetëm 2% të Oqeanit Jugor, por ata janë shtëpia e 38% të pinguinëve në mbarë botën.

Pin It