Si ta bëjmë rikthimin në punë një përvojë pozitive

workspace_2_hires

Rikthimi në punë pas pushimeve verore/dimërore mund të rezultojë më i vështirë se sa e mendojmë. Shtatori dhe janari janë muaj që shënojnë rifillimin e aktivitetit për shumicën e punonjësve në botë dhe kjo është një periudhë jo shumë frymëzuese.

Prandaj Insight sjell një artikull me pesë këshilla për të gjithë ata që sapo janë rikthyer në punë pas pushimeve, në mënyrë që ta nisim punën me sa më shumë energji pozitive.

Përgatituni për rikthimin tuaj në punë

I ngjashëm me procesin e përmbushjes së detyrave dhe përgjegjësive përpara largimit me pushime, në të njetën mënyrë ju duhet të përgatiteni edhe për rikthimin në punë.

Sipas ekspertes Laura Vanderkam autore e librit të fundit “168 Orë”, këshillohet që ju të riktheheni në punë një ditë më përpara ditës që ju takon për t’u rikthyer. Një gjë e tillë do t’ju ndihmojë të kontrolloni më me qetësi postën tuaj elektronike dhe të përditësoheni me të gjitha të rejat e fundit që kanë ndodhur gjatë periudhës kur ishit me leje.

Konsiderojini pushimet si një gjenerator për rifitim energjish

Sipas studimeve të fundit të kryera në universitetin e Stockholmit, kërkuesit si Timothy Pychyl, Piers Stël dhe Alexander Rozental këshillojnë se pushimet e verës duhen parë si një gjenerator për të rifituar energji positive për rikthimin në punë.

Ato duhen parë si çelësi drejt një performance sa më produktive dhe kreative.

Mos neglizhoni

Edhe pse ritkthimi në punë është gjithmonë i vështirë, kjo nuk do të thotë që ju të tregoheni neglizhent dhe të anashkaloni shumë prej atyre gjërave që duhet t’i përmbushni. Filloni me organizimin e postës suaj elektronike dhe mos lini asnjë e-mail pa lexuar. Shkruani një listë me prioritetet tuaja dhe filloni sa më parë me përmbshjen e tyre sepse sa më shumë t’i shtyni për më vonë aq më shumë do t’ju shtohen dhe nuk do arrini t’i përmbushni në kohën e duhur.

Riorganizojeni tryezën tuaj të punës

Rifilloni punën duke organizuar fillimisht tryezën tuaj të punës. Studimet e fundit kanë treguar se punonjësit të cilët e kanë tryezën e punës sa më të organizuar dhe çdo gjë është në vend e saj i mendojnë gjërat më me qartësi dhe janë më produktivë.

Mos merrni vendime të nxituara

Sipas psikologut Meredith Fuller, këshillohet se punonjësit të cilët marrin vendime të rëndësishme sapo kthehen nga pushimet nuk kanë rezultuar të suksesshme.

Merrni kohën që ju duhet pas pushimeve dhe do të shikoni se vendimet e mirëmenduara janë njëkohësisht edhe ato më të suksesshmet.

/Monitor/

Pin It