Si të dobësoheni shëndetshëm?

Ushqimet që konsumojmë nga njëra anë na shtojnë në peshë dhe nga ana tjetër na japin mundësi për t’u dobësuar .

Universiteti i Harvardit ka përpiluar një listë me ushqimet që ndihmojnë më shumë për t’u dobësuar shëndetshëm.

Më shumë në këtë listë do të gjeni fruta dhe perime.

  • Mollët dhe dardhët
  • Manaferrat
  • Lulelakra, lakra dhe brokoli
  • Spinaqi

Këto fruta e perime kanë më shumë fibra se të tjerat. Gjithashtu, nuk e ngrenë nivelin e sheqerit në gjak.

Universiteti i Harvardit ka publikuar edhe frutat e perimet që mund të shëndoshin. Këto janë patatet, bizelet dhe misri. Duke ngrënë këto ushqime, do të shtoni në peshë, pasi kanë indeks glicemik të lartë dhe më shumë kalori sesa mollët dhe spinaqi.

 

 

Pin It