Si të gjeni një punë që mund ta punoni nga shtëpia?

Me zhvillimin e internetit shumë punë janë lehtësuar, disa prej lehtësimeve janë edhe mundësia për të marrë një pagë vetëm nga shtëpia, pa pasur nevojë të keni një zyre apo një staf.

Ja disa nga mundësitë se si mund të punoni nga shtëpia:

     1.Kërkoni punë në këto adresa:

Janë disa faqe të internetit të cilat janë të besueshme dhe shmangin mashtrimin. Vizitoni në mënyrë që të gjeni punën që ju dëshironi ta bëni.

Kërkoni këto adresa në internet:

 • Flex Jobs
 • RemoteWorking
 • Work at Home
 • Remote OK
 • Skip the Drive
 • Working Nomads
 • Authentic Jobs
 • We Work Remotely
 • Virtual Vocations

       2.Bisedoni me bizneset lokale

Punët në distancë janë në kërkesë të lartë, kështu që mund t’ju duhet të bëni punën tuaj.

Bisedoni me bizneset lokale dhe pyesni për njerëzit që kanë nevojë për ndihmë. Tregoni veten si të aftë për të kryer detyra që mund të bëhen nga distanca, si shkrimi, redaktimi, shitja, dizajni i uebit, përkthimi, transkriptimi mjekësor dhe shërbimi ndaj klientit.

Konsideroni fillimisht ofrimin e shërbimeve tuaja falas, ose gati falas, për të provuar se mund të punoni në distancë. Sapo të keni një klient, do të jetë më e lehtë të lidhet dhe të zhvillohet më shumë marrëdhënia e biznesit.

        3.Përdorni rrjetet tuaja

Bisedoni me miqtë, familjen dhe njerëzit me të cilët keni punuar më parë. Pyetni ata për mundësitë e punës dhe shikoni nëse ata mund të vënë një fjalë të mirë për ju.

 • Përdorni internetin për të promovuar shërbimet tuaja.
 • Zhvilloni një faqe interneti që reklamon shërbimet dhe arritjet tuaja.
 • Reklamoni ato në gazeta lokale dhe në media online.
 • 4.Kontaktoni një kompani të madhe

Webfaqja Flex Jobs ka më shumë gjasa të punësojë punonjës të largët.

Po ashtu, përdorni Linkedin për të parë nëse keni ndonjë lidhje me atë kompani që mund të kontaktoni për ndihmë për gjetjen e një pune.

Nëse nuk e bëni, dërgoni me email në Departamentin e Personelit rezymenë tuaj dhe bëni një hap përpara duke i treguar arsyen se pse ata duhet të mendojnë për punësimin tuaj.

 1. Prisni një proces normal punësimi

Vetëm për shkak se biznesi po kërkon një punëtor të largët, nuk do të thotë se ata do të braktisnin të gjitha procedurat normale të punësimit.

 • Ata duhet të kërkojnë referenca dhe një intervistë.
 • Anasjelltas, lista duhet gjithashtu të përfshijë informacion në lidhje me pritjet e punës, pagën, pushimet dhe përfitimet.
 • Nëse merrni një email të menjëhershëm që tregon se keni marrë punë pa kaluar nëpër një proces të punësimit, atëherë është e rreme.

Burimi: Ndryshe

Pin It