Si të mposhtim lodhjen

tired-office-workerSë pari sigurohuni mjaftueshëm. Gjithashtu sigurohuni se jeni ushqyer mjaftueshëm dhe keni marrë vlerat e duhura ushqimore.

Në përgjithësi për gratë nevojiten të patën 1200 kalori në ditë, ndërsa për burrat 1500 të tilla.

Shmangeni monotoninë në mënyrën se si ushqeheni: një dietë e ndryshme dhe e larmishme ka më shumë gjasa të sigurojë vlerat ushqyese që i nevojiten organizimit tënd si dhe mënyra më e mirë për të marrë energjinë që ju nevojitet.

Gjithashtu mos harroni se ndjesia e lodhjes mund të lidhet me stresin, sidomos me stresin emocional. Këtë mund ta kuptoni, nëse ndiheni i tensionuar, si kur jeni në punë ashtu edhe kur jeni në shtëpi.

Së fundmi, por jo më pak e rëndësishme, mos lini pas dore ushtrimet fizike, si dhe ecjen çdo ditë në ajër të pastër. Të ecurit është përpjekja minimale dhe e nevojshme për të qëndruar në formë.

Pin It